Kiropraktik

Alle kan have glæde af kiropraktisk behandling. Kiropraktorer har siden 1992 været autoriseret af Sundhedsstyrelsen og er en integreret del af det danske sundhedsvæsen.  

Kiropraktorer er højtuddannede specialister, der har 5 års universitetsuddannelse i at undersøge, diagnosticerer og behandle smerter og funktionsproblemer i kroppens muskler og led. De første 3 år læser kiropraktorer sammen med medicinstuderende. Herefter følger 2 års kandidatstudie, hvor en del af undervisningen foregår på Middelfart Rygcenter. Uddannelses som kiropraktor færdiggøres med 1 års turnus i en kiropraktorpraksis. 

 

Første besøg

Der er sat ekstra god tid af til den første konsultation. Det er vigtigt for os først at kende til detaljer om dit problem, men også at vide om du fejler andet, får medicin osv. Inden behandlingen sættes i gang udføres en grundig undersøgelse af bevægeapparatet, der sammen med sygehistorien fører til en diagnose og behandlingsplan. 

Vi arbejder tæt sammen med de praktiserende læger. Hvis vi vurderer der er behov for lægefaglig ekspertise, henviser vi dig til din læge. 

Første gang du kommer i klinikken, skal du udfylde en samtykkeerklæring. Du skriver under på, at vi må indhente relevant information fra andre faggrupper f.eks. sygehus og egen læge. Dette er nødvendig for at vi kan tilrettelægge et tværfagligt behandlingsforløb til dig.   

Behandling 

Manipulation er nok det, kiropraktorer er mest kendt for. Knæklyden opstår, fordi der frigives et vakuum i leddet og det er naturligvis ikke farligt. 

Vi benytter os også meget af bløddelsbehandling, hvilket er behandling af muskler, sener og bindevæv. Her kan både benyttes trykbehandling, muskelakupunktur, stræk og massage.  

Rådgivning og vejledning udgør en stor del af den kiropraktiske behandling. Vi rådgiver i øvelsertræning, arbejdsstillinger og kropsholdning.  

Reaktioner på behandling 

Kroppen reagerer på behandlingen. Nogle oplever umiddelbar lindring, mens andre vil opleve en jævn forbedring over tid. Få patienter vil opleve en forværring af symptomerne efter første behandling og først en lindring efter nogle behandlinger.  

Bivirkninger på kiropraktisk behandling er ofte få og kan være ømhed, træthed og hovedpine. Kun i sjældne tilfælde er der alvorlige bivirkninger.  

Kroppen skal have tid til at reagerer på behandlingen og tid til at hele.  

Gode råd efter behandling

  • Hold dig i gang. En kort gåtur er en god ide, for at holde kroppen i gang.   
  • Skift stilling, så du fx ikke sidder eller ligger i den samme stilling for længe.  
  • Brug is og/eller varme både lige efter behandlingen, men det kan også bruges efter noget tid.  
  • Drik vand! 

Forløb 

Kiropraktoren laver et behandlingsforløb til dig. I langt de fleste tilfælde af akutte eller tilbagevendende smerter vil 3-7 behandlinger være tilstrækkeligt. Ved kroniske tilstande og hos ældre patienter kan der forekomme længerevarende forløb. Typisk vil der efter de første 2-3 konsultationer gå længere og længere mellem konsultationerne, hvor der vil være mere fokus på hvad du selv kan gøre i din hverdag for at få det bedre.  

Selvom dit problem er opstået pludseligt, kan det sagtens skyldes, at din krop har været udsat for overbelastning gennem længere tid. Helingsprocessen påvirkes af flere faktorer, som fx årsag til problemet, varighed af symptomer, alder, køn, arbejdssituation, tidligere skader eller anden sygdom. 

Det er vigtigt ikke at sammenligne sig med andre man kender med lignende symptomer. Alle kroppe og alle behandlingsforløb er forskellige. Lyt til de råd din kiropraktor giver.  

Billeddiagnostik 

Røntgen 

Hvis kiropraktorer vurderer, det er nødvendigt for din videre diagnostik og behandling med en røntgenundersøgelse, tager vi dette på klinikken. Kiropraktorer har også mulighed for at hente røntgenbilleder og MR-skanninger fra andre kiropraktorer og sygehus.  

MR-scanning 

Hvis kiropraktorer vurderer, der er indikation for at få lavet en MR-skanning, henviser de til MR-skanning  på sygehuset.   

 

Kiropraktisk klinik Haarby
Møllevej 2
5683 Haarby

Tlf: 53 25 53 24
Online booking:
Email: info@kirohaarby.dk

Åbningstider:
Mandag: 8-17
Tirsdag: 8-14.30
Onsdag 8-12.30
Torsdag 8-18
Fredag 8-14.30