Voksne

Hvert år har 40% af alle voksne danskere ondt i ryggen. Langt de fleste vil have gavn af behandling, råd og vejledning af en kiropraktor. Kiropraktorer er specialister i udredning, diagnostik og behandling af alle kroppen led og muskler. Vi har en 5årig universitetsuddannelse med speciale i bevægeapparatet. Vi har en stor viden indenfor bevægeapparatets differentialdiagnoser, altså hvad du ellers kan fejle. På kiropraktisk Klinik Haarby vægter vi en tværfaglig tilgang til patienten højt. Vores placering i det gamle rådhus, der huser 2 lægepraksis gør vores faglige sparring højt prioriteret og en naturlig del af vores hverdag.  

Selvom nogle er mere udsatte end andre, er der næppe nogen, der kan gå igennem et helt liv uden smerter eller symptomer fra bevægeapparatet. Vi bestræber os på at få dig hurtigt tilbage på arbejde i vores behandlingsforløb. Det har vist sig at patienter der undgår sygemelding eller måske kun er halvtidssygemeldt har en bedre prognose, end patienter med langtidssygemelding.  

Slidgigt

Slidgigt kan opstå i alle kroppens led. Det er en kronisk tilstand, hvor ledbrusken nedbrydes og bliver ujævn. Processen udvikler sig over lang tid. Nogle får symptomer i starten af processen, nogle først når den er længere fremskreden.  I andre tilfælde giver det slet ikke symptomer. Halvdelen af alle over 40 år og alle over 60 år har forskellige grader af slidgigt i et eller flere led. Tommelfinger, storetå, nakke, lænd, hofte og knæ er de mest udsatte områder.

Når slidgigt giver symptomer, er det typisk smerter, stivhed og skurren i leddet samt hævede og ømme led. Smerterne kan variere fra let ømhed til skarpe jagende smerter, og de kan være periodevise eller konstante. Typisk er de værst om morgenen og efter hvile, og de lindres med aktivitet.
Leddet fungerer ikke normalt. Det bliver stift, mindre stabilt og bevægelserne uhensigtsmæssige. En væsentlig årsag til smerter fra led med slidgigt menes at være spændinger og muskelinfiltrationer i de omkringliggende muskler og overbelastning af musklernes sener omkring det slidte led.

Det er enormt vigtigt at være fysisk aktiv og træne, hvis man har slidgigt. Den nyeste forskning omkring slidgigt i hofter og knæ, viser at kiropraktisk behandling kombineret med øvelser lindrer smerter og øger den fysiske aktivitet og livskvalitet i hverdagen. Behandlingen består af ledmanipulation og/eller -mobilisering, muskelbehandling og instruktion i hjemmeøvelser. 

Patienter med slidgigt i knæ, hofte eller ryg kan have god effekt af GLA:D forløb. For knæ og hofte udbydes disse træningsforløb ved en fysioterapeut. GLA:D ryg forløb udbydes både af fysioterapeuter og kiropraktorer. Spørg din kiropraktor, hvis du tror det kan være noget for dig.  

GLA:D® RYG

Klinikken tilbyder i perioder GLA:D® RYG holdtræning for voksne med langvarige eller tilbagevendende lænderygsmerter. GLA:D® RYG er et behandlingstilbud udviklet af forskere og behandlere på SDU i Odense. Hele programmet tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger og tilbuddet består både af uddannelse og træning. Formålet er hjælp-til-selvhjælp, således du efter et 8-ugers forløb, vil være bedre rustet til at håndtere rygsmerter i din hverdag.

Undervisning og træning afvikles af en fysioterapeut eller kiropraktor, som er certificeret GLA:D®– instruktør fra Syddansk Universitet

Læs mere om GLA:D® her

Kiropraktisk klinik Haarby
Møllevej 2
5683 Haarby

Tlf: 53 25 53 24
Online booking:
Email: info@kirohaarby.dk

Åbningstider:
Mandag: 8-17
Tirsdag: 8-14.30
Onsdag: 7-17
Torsdag: 8-18
Fredag: 7-14.30