Senior

Hvornår hører du under denne kategori – altså en senior patient? Det bestemmer du selv, for i dag er der en flydende grænse mellem at være yngre, midaldrende og ældre. 

I dag taler vi om kropsalder i forhold til egentlig alder. Kropsalder betyder det vi kan, altså hvor aktive i kan være i vores hverdag. Egentlig alder er det der står på dåbsattesten. Forskningen viser, at jo mere aktive vi er, jo mere gør vi for at holde vores kropsalder yngre end den egentlige alder. 

Kiropraktisk behandling kan hjælpe med at holde os aktive. Kiropraktisk behandling har ingen aldersgrænse, men behandlingen tilpasses alderen. Her på klinikken gør vi også meget ud af at vejlede i en aktiv hverdag. Det er forskelligt fra person til person, hvad der er sjovt at lave og hvad der giver værdi. Fysisk aktivitet er mange ting og ikke alle har glæde af at være i et fitnesscenter 

Slidgigt

Slidgigt kan opstå i alle kroppens led. Det er en kronisk tilstand, hvor ledbrusken nedbrydes og bliver ujævn. Processen udvikler sig over lang tid. Nogle får symptomer i starten af processen, nogle først når den er længere fremskreden.  I andre tilfælde giver det slet ikke symptomer. Halvdelen af alle over 40 år og alle over 60 år har forskellige grader af slidgigt i et eller flere led. Tommelfinger, storetå, nakke, lænd, hofte og knæ er de mest udsatte områder.
Når slidgigt giver symptomer, er det typisk smerter, stivhed og skurren i leddet samt hævede og ømme led. Smerterne kan variere fra let ømhed til skarpe jagende smerter, og de kan være periodevise eller konstante. Typisk er de værst om morgenen og efter hvile, og de lindres med aktivitet.

Ved slidgigt fungerer leddet ikke normalt. Det bliver stift, mindre stabilt og bevægelserne uhensigtsmæssige. En væsentlig årsag til smerter fra led med slidgigt menes at være spændinger og muskelinfiltrationer i de omkringliggende muskler og overbelastning af musklernes sener omkring det slidte led.
Det er enormt vigtigt at være fysisk aktiv og træne, hvis man har slidgigt. Den nyeste forskning omkring slidgigt i hofter og knæ, viser at kiropraktisk behandling kombineret med øvelser lindrer smerter og øger den fysiske aktivitet og livskvalitet i hverdagen. Behandlingen består af ledmanipulation og/eller -mobilisering, muskelbehandling og instruktion i hjemmeøvelser og fysisk aktivitet. 

Patienter med slidgigt i knæ, hofte eller ryg kan have god effekt af GLA:D forløb. For knæ og hofte udbydes disse træningsforløb ved en fysioterapeut. GLA:D ryg forløb udbydes både af fysioterapeuter og kiropraktorer. Spørg din kiropraktor, hvis du tror det kan være noget for dig.  

 

En diskusprolaps er en meget smertefuld og invaliderende skade, der ofte medfører alvorlige smerter og nedsat livskvalitet. Heldigvis er udsigterne for de fleste patienter meget positive. En lændeprolaps opstår, når den beskyttende ydre skal af disken i rygsøjlen beskadiges, hvilket giver mulighed for, at det bløde indhold presser på nerverne og forårsager ubehagelige symptomer. 

Disse symptomer inkluderer ofte smertefulde fornemmelser, der stråler ud i benet. Patienter kan også opleve følelsesløshed, ændret følesans og svaghed i det berørte ben. Søvnproblemer er almindelige, da symptomerne kan forværres i liggende stilling. 

I vores praksis fokuserer vi på normalisering af lænderyggenes funktion og styrkelse af de omkringliggende muskler. Dette opnås gennem omhyggelig manipulation, muskelafslappende teknikker og individuelt tilpassede øvelsesprogrammer. Vores tilgang tilpasses hver patients unikke behov og omfanget af deres problem. 

Samarbejdet med din egen læge er afgørende for at sikre, at du modtager den mest effektive behandling og eventuel medicinsk smertelindring, når det er nødvendigt. Kirurgi kan overvejes i sjældne tilfælde, hvor andre behandlingsmetoder ikke har været effektive, men det er vigtigt at forstå, at det ikke altid garanterer fuldstændig smertefrihed. 

Man kan få øget tilskud til behandlingen fra den offentlige sygesikring, hvis man har prolaps. Din kiropraktor vil fortælle mere om dette ved første konsultation. 

Toggle Content goes here

Kiropraktisk klinik Haarby
Møllevej 2
5683 Haarby

Tlf: 53 25 53 24
Online booking:
Email: info@kirohaarby.dk

Åbningstider:
Mandag: 8-17
Tirsdag: 8-14.30
Onsdag: 7-17
Torsdag: 8-18
Fredag: 7-14.30